Sikker trafik

Det at kunne færdes sikkert i trafikken og med ro i maven lade sine børn cykle og gå til skole, fritidsaktiviteter og legeaftaler er afgørende for børnefamilierne i kommunen. Derfor har kommunerne på tværs i samarbejde med Rådet for sikker trafik arbejdet på at forbedre trafiksikkerheden. I den forbindelse har rådet for sikker trafik udviklet kommunernes trafiktest, som hvert år kigger på, hvordan der arbejdes med trafiksikkerhed i de enkelte kommuner. Testen resulterer i en score, hvor hver kommune tildeles mellem 0-100 point og her er Høje Taastrup placeret som nummer 97 ud af 98 kommuner med en score på 24 point.

Høje Taastrups bundplacering relaterer sig bl.a. til:

  • Der ser ud til at være meget lidt trafikundervisning på skolerne, når man kigger på UNI-Login
  • Kommunen har ikke en trafiksikkerhedsplan, som man har i mange andre kommuner
  • Der kan gøres mere for, at børn bliver selvtransporterende
  • Trafikpolitik på den enkelte skole (prøver, øvelser, cykelhjelme, trafikveste m.m)
  • Arbejde med rollemodeller, f.eks. forældre og medarbejdere

Derudover gennemførte epinion fornyligt en undersøgelse for Trygfonden og Rådet for sikker trafik, som viste, at 9 procent af borgere på mellem 65 til 80 år indenfor det sidste år var faldet på cyklen, samt at samme gruppe generelt er overrepræsenteret i ulykkesstatistikkerne, hvilket gjorde, at de igangsatte kampagnen ”sikker på cykel hele livet” med gode råd til seniorcyklister.

På denne baggrund foreslår Socialdemokratiet og Enhedslisten, at der udarbejdes en samlet trafiksikkerhedsplan for, hvordan vi vil styrke trafiksikkerheden og skabe større sikkerhed for vores borgere og børn, så de kan færdes trygt i trafikken i Høje Taastrup, og at det undersøges, hvordan de enkelte skoler kan udarbejde en trafiksikkerhedspolitik, og hvordan kampagnen ”sikker på cykel hele livet” kan understøtte trafiksikkerheden for vores ældre borgere.

Byrådsforslag fra A og Ø om sikker trafik og trafikplan.
Byrådsmøde, august 2019