Nærheden er et nyt Taastrupgård

 

Nærheden er et nyt Taastrupgård
Jeg er meget overrasket over at høre borgmester Michael Ziegler i TV2 omtale Nærheden i Hedehusene som et spændende byudviklingsprojekt. Sandheden er desværre, at kommunen endnu engang er ved at begå en kolossal brøler.
Den bedste illustration af, hvad Nærheden i virkeligheden vil blive er at sammenligne med en eksisterende bebyggelse, som rigtig mange af os kender, nemlig Taastrupgård. Tag Taastrupgård og læg en ekstra etage ovenpå, så får vi faktisk, hvad der er planlagt i Nærheden. Den tekniske betegnelse for dette er, at Taastrupgård har en bebyggelsesprocent på 60%, mens Nærhedens procent er 75%. Et andet teknisk mål er, at Taastrupgård har udendørs opholdsarealer på 100% af boligarealet, hvor Nærhedens opholdsareal kun svarer til 80%. Disse tal, der findes i kommunens lokalplaner for de pågældende bebyggelser, dokumenterer, at Nærheden bliver et nyt Taastrupgård, bare meget værre.
Alle erkender i dag, at Taastrupgård var en alvorlig fejltagelse, som det i tidens løb har kostet millioner i forgæves forsøg på at udbedre. Senest har man besluttet at nedrive 20% af boligerne for at skabe mere lys, luft og opholdsareal, således at bebyggelsen bliver mere attraktiv. Men netop med erfaringerne fra Taastrupgård og andre lignende bebyggelser er det helt ubegribeligt, at byrådet med Michael Ziegler i spidsen gentager nøjagtig de samme fejl og ukritisk sige ja til bygherrernes ønsker om at bygge mest muligt på mindst mulige arealer.
Preben Bjørn Madsen
Skolevej 14A
Taastrup
Kandidat for Enhedslisten